Thursday, May 31, 2012

Számítógépes lovagok

Vállvonogatós jövőkép: fordítsuk ki egy kicsit Éjfél Kapitány szavait a multik hi-tech alkalmazottairól, s a helyi pláza walkie-talkieval felszerelt gondnokait is cyberpunknak kiálthatjuk ki. Evening cleaner beosztásban azonban küldetéseiket nem rivális cégek alkalmazottai, hanem ördögi mozgólépcsők veszélyeztetik.

A napokban volt szerencsém látni, mit művelhet valaki alsó lábszárával egy ilyen szerkezet. Az örökmozgó, fáradhatatlan recék (Miért, és mivégre kísérted sorsod, ember? Hiszen pauseon pózolva sem tart olyan sokáig végigápolni azt a rohadt üveglapot!) szó szerint csontig hatolnak, s - ezt szakmai titokként súgták meg nekem - a lépcsőfokok soha nem annyira tiszták, hogy a szétszabdalt hús egy csinos fertőzés nélkül ússza meg a dolgot. Hiába váltunk immunissá a médiában kitárulkozó nagyfelbontású gore-ra, élőben látni ilyesmit bizony felszisszentős élmény.

Statisztikai szempontból nem igaz a divatos, természetbarát online mondás, mely szeint a csokoládé- és üdítősautomaták évente több embert ölnek meg a cápáknál. Én azonban óva intenék most minden kedves olvasót. Teljesen mindegy, hogy a nyílt tengeren vagy a szomszéd utca bevásárló központjában jársz, csupa hétköznapi tárgy között: fő az óvatosság. Járj nyitott szemmel és vigyázz magadra jól!

Most pedig az árnyalva beharangozott Tankcsapda nóta helyett egy kis EBM trash, csak hogy szép kereken záruljon a poszt. (Escalator means "mozgólépcső" in Hungarian! - Cpt. Obvious) Fájdalomcsillapítónak nem a legjobb, viszont a rekeszizmokat kellően megdolgoztatjuk. Egy-két-há és!

No comments:

Post a Comment